↑ Return to Bedrijfstrainers

Ton LHerminez

De zon is nog niet zo lang over de dijk gekropen, een wazige nevel hangt nog over het water. De uiterwaarden zijn stil, de ganzen vreten het gras kaal en als ik net te dicht bij kom vliegen ze massaal op. Niet nodig dames, ik loop alleen even langs. Niet omdat ik zo nodig weer die marathon moet lopen. Niet omdat ik kilometers moet maken, hartslagen moet halen, vetten moet verbranden en ook niet omdat ik vlucht voor de beslommeringen van alle dag. Alleen die eerste 10 minuten. Dan verwens ik deze ochtend, ik had nog kunnen liggen. Maar als het bloed stroomt, de spieren soepel worden en ik ga bij de Vlote Bloem de dijk af, dan is de dag van mij.

Deze ochtend loop ik alleen. Andere keren een duurloop met vrienden. Met Willem, met Jan of met Mijnie (nu de kinderen groter zijn kunnen we samen een uurtje rond). Stevig trainen, met de loopgroep. Intervallen, tempoloop en even Ronald uitdagen of hij nog wat over heeft. Trainingen verzorgen voor recreanten op allerlei niveau. Vooral beginnend lopers helpen om van een ploeterend minutenschema naar een ontspannen half uur te gaan: jij bent ook hardloper, weet je niet hoe mooi dat is!

Voor me bidt een valkje. Die is er vroeg bij vandaag. Ik kom in de buurt van de steenfabriek. Wat zal ik doen? Een lusje erbij? Nog even om het kasteel heen? Water bij me. Telefoontje op zak. Waarom ook niet. Deze dag is tenslotte van mij!

 

Share